Search

Agnes werkt al 28 jaar bij Blycolin! Eerder werkte ze als receptioniste binnen de hotellerie. Zo kwam ze ook terecht als receptioniste bij Blycolin. Na anderhalf jaar achter de receptie gewerkt te hebben, stapte ze over naar de klantenservice en nam ze wat operationele inkooptaken op zich. Uiteindelijk merkte ze dat ze graag met verschillende talen bezig was, en koos ze ervoor zich volledig te richten op een inkoopsupportfunctie waar ze haar talent voor talen kon toepassen. Na tien jaar stroomde ze door naar haar huidige inkoopfunctie. In haar vrije tijd leest ze graag, en heeft ze sinds corona het wandelen ontdekt. Ze gaat graag met de hond erop uit en houdt ervan een bezoek aan een concert te brengen, of lekker te gaan uiteten. Één keer per week gaat ze volleyballen. Ze vindt zichzelf geen ontzettend groot talent, maar ze vindt het een leuk spelletje. En dat is het belangrijkste!

‘Het blijft zo interessant, omdat er zo veel in de markt speelt’


Wat is je rol binnen Blycolin en wat is de inhoud van deze rol?

Ik zit op corporate inkoop en samen met sales bepalen we de collectie van Blycolin. Sales geeft aan wat ze graag willen en inkoop die gaat eigenlijk opzoek naar de beste leverancier. Waar wij dan op letten is kwaliteit en prijs. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste dingen. En natuurlijk de levercondities. Maar kwaliteit staat wel heel erg hoog in ons vaandel. We doen veel kwaliteitscontroles, witheidmetingen en wastesten. We zien dat er steeds meer aspecten bij de inkoop komen kijken. We zijn natuurlijk heel druk bezig met alle nieuwe regelgevingen qua recyclen en plastics. Eigenlijk doe ik deze functie nu bijna 10 jaar, of iets langer misschien. Maar het blijft zo interessant, omdat er zo veel in de markt speelt. En daar moet je gewoon in mee. Dat blijft het gewoon altijd interessant houden. En ik vind het contact met onze leveranciers waar je inmiddels een hele goede band mee hebt opgebouwd, heel belangrijk. Met de belangrijkste leveranciers hebben we toch wel één keer per twee weken een teams meeting. We zijn namelijk wel verantwoordelijk voor de voorraden van alle landen. En die meetings zijn nodig om die voorraden, de lopende producties en de planning etc., een beetje inzichtelijk te houden.

Wat zijn je grootste uitdagingen binnen het werk dat je doet?
De uitdagingen zijn ook meteen de veranderingen zeg maar. Ik hou van structuur, dat alles loopt. En ja, soms moet je dan uit je comfortzone. En dat vind ik af en toe best wel lastig. En als er problemen zijn, hoe pak je die het beste aan? Afgelopen jaar is natuurlijk ook heel uitdagend geweest met al die aanpassingen vanwege prijzen, vanwege gas, toeslagen, beschikbaarheid van confectie, van producties, langere levertijden enzovoort. Dus ja, dat hoorde bij het vak.  Maar dat was wel even aanpoten.

Welke kwaliteiten zijn volgens jou onmisbaar voor je werk bij Blycolin?
Ik denk dat je gestructureerd moet zijn. Talen moet natuurlijk ook makkelijk voor je zijn, omdat we natuurlijk veel contact met buitenlandse leveranciers hebben. Engels is sowieso een must, en Duits is dan wel een pré, maar daar komen de meeste mensen wel uit. En toch ook wel klantenvriendelijkheid!

Hoe is Blycolin als werkgever voor jou? Voor mij persoonlijk vind ik het een goede werkgever. Ik heb heel veel vrijheden en dat vind ik heel fijn. Ik heb natuurlijk mijn vaste uren, maar als mij iets niet uitkomt, dan kan ik dat aangeven. Ik ben er heel tevreden mee!