Search

Hanneke werkt sinds november 2019 bij Blycolin. Voor haar start bij Blycolin heeft Hanneke in de detailhandel gewerkt. Nét voor corona begon ze met haar nieuwe baan bij Blycolin, maar al snel daarna stond de hele wereld op z’n kop. Doordat alles continu veranderde, kreeg ze meteen een heel duidelijk inwerkschema, waarin ze alle verschillende facetten van haar werk meekreeg. In haar vrije tijd gaat Hanneke graag, als de ruimte het toelaat, dagjes weg en probeert ze minimaal 2 keer per week te sporten. Ook helpt ze op de zaterdagen mee op de voetbalclub van haar kinderen. Daar is ze leidster van een van de voetbalelftallen, een gemengd team van jongens en meisjes. Hanneke heeft vroeger zelf gekeept en vindt het belangrijk dat er bij de leiding van dit elftal, gezien de puberale fase van de teamleden, ook een vrouw aanwezig is.

‘Soms is dat even een brandje blussen, maar je hebt altijd het doel om daar een langetermijnoplossing voor te vinden, zodat die problemen uiteindelijk voorkomen worden’


Wat is je rol binnen Blycolin en wat is de inhoud van deze rol?
Het is een beetje een combi functie. Voorheen noemden we het altijd ‘medewerker klantenservice’. We zijn het nu langzaamaan een beetje aan het veranderen naar ‘commercieel medewerker binnendienst’, omdat de term klantenservice de lading niet helemaal dekt. Wat wij eigenlijk in de praktijk doen, is een regio runnen samen met onze accountmanagers. Alleen zijn de accountmanagers op locatie aanwezig en wij werken intern, maar de basis van de binnendienst heeft veel raakvlakken met de buitendienst. We zeggen daarom vaak dat we eigenlijk een accountmanager zijn, maar dan aan de binnenkant. Waar het in de basis op neerkomt is dat we ervoor zorgen dat de pakketten bij onze klanten op orde zijn. Dat doen we mede door pakketcontroles en tellingen uit te laten voeren en die te verwerken. Vervolgens beoordelen we pakketten ten opzichte van het verbruik, de hoeveelheden die erin zitten en hoe oud het pakket is. Daaropvolgend zorgen we dat er weer investeringen in een pakket worden gedaan. Omdat klanten als eerste bij ons komen, neem je op onze afdeling de telefoon aan en probeer je klanten, daar waar ze een probleem hebben, zo goed mogelijk te helpen op een zo efficiënt mogelijke manier. Soms is dat even een brandje blussen, maar je hebt altijd het doel om daar een lange termijn oplossing voor te vinden, zodat die problemen uiteindelijk voorkomen worden.

Kun je vertellen hoe je dagelijkse bezigheden eruit zien, beschrijf eens een gemiddelde dag. Welke taken heb je?
Wij praten vaak over twee verschillende seizoenen. Het hoogseizoen en het laagseizoen om het zo even te noemen. Vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie noemen wij het eigenlijk het hoogseizoen. Onze klanten en wasserijen krijgen het dan weer drukker. In het hoogseizoen zijn we veel bezig om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. We zorgen ervoor dat het linnen er zo snel mogelijk is en dat de pakketten nog beter op orde zijn dan we op voorhand, op basis van historie, hadden bedacht. Anderzijds heb je ook wel eens dat klanten een linnenoverschot hebben, doordat ze misschien minder bedrijvig waren dan van tevoren bedacht was. En buiten de piekdrukte in het hoogseizoen, zijn we juist weer meer bezig met het nabellen van onze klanten over hoe dat alles is gegaan. We gaan dan nog wat meer aandacht besteden aan daar waar we wat meer problemen hebben gehad. Vaak zijn we dan wat meer achter de schermen bezig.

‘Je moet heel creatief zijn in de oplossingen die je hebt, want er zijn geen hapklare oplossingen’


Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat het heel afwisselend is. Geen een dag is hetzelfde, al komt de basis een beetje op hetzelfde neer. Je moet heel creatief zijn in de oplossingen die je hebt, want er zijn geen hapklare oplossingen. En ja, je bent eigenkijk continu tien ballen in de lucht aan het houden. De kick die dat geeft, om het zo maar een beetje te noemen, vind ik erg leuk. En wat ik heel belangrijk vind is juist doordat je samen met een accountmanager één regio beheert, klanten binnen deze regio weten dat ze mij kunnen bereiken. Dat ik er voor hen ben, ondanks dat we intern altijd afspreken dat we allemaal elkaars klanten helpen. Ik vind het ook fijn dat de klanten het vertrouwen in mij kunnen hebben dat, wat er ook is, ik ze help op de beste manier en dat ze weten dat er alles aan gedaan wordt.

Hoe is de werksfeer en hoe zijn de collega’s bij Blycolin?
Ja, echt wel heel goed. We hebben een leuk team met alle neuzen dezelfde kant op. We weten wanneer er een lolletje gemaakt kan worden, maar we weten ook wanneer er hard gewerkt moet worden. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en staan er allemaal op dezelfde manier in. We willen allemaal op dezelfde manier de klant helpen, ondanks dat je daar allemaal je eigen werkwijzen in hanteert. Het doel is echt hetzelfde en dat is heel fijn!