Polityka plików cookie

Niniejsza strona internetowa Blycolin korzysta z plików cookie. W ten sposób zbieramy informacje o tym w jaki sposób użytkownicy korzystają z tej i innych stron internetowych.

Co to jest plik cookie?

Plik cookie, tzw. ciasteczka, to pliki tekstowe wysyłane ze strony internetowej i przechowywane na urządzeniach użytkownika. Plik cookie pozwala, aby przy ponownej wizycie na stronie internetowej użytkownik został rozpoznany.

W jakich celach blycolin.com wykorzystuje pliki cookie?

Korzystanie z plików cookie jest ważne dla funkcjonowania tej strony internetowej, ale także wykorzystujemy pliki cookie w celach, które nie są bezpośrednio widoczne (na przykład Google Analytics). Bez anonimowych informacji o użytkownikach nie mamy obrazu strony internetowej ani w jaki sposób możemy ją ulepszyć.

Ustawienia przeglądarki

W ustawieniach przeglądarki można wybrać opcję automatycznego blokowania plików cookie. Użytkownik otrzymuje ostrzeżenie o przesłaniu pliku na urządzenie użytkownika. Ograniczenie stosowania plików cookie może wpłynąć na dostępność i funkcjonalności oferowane na stronie internetowej. Ustawienia różnią się w zależności od przeglądarki.

Usuwanie plików cookie

Pliki cookie mogą zostać usunięte. Sposób usuwania zależy od przeglądarki użytkownika.

Internet Explorer
Przejdź do menu Extra > Opcje internetowe > Ogólne. Kliknij pod Historią przeglądania przycisk Usuń.
Aby nie usuwać wszystkiego można wybrać opcję usunięcia tylko plików cookies.

Firefox
Przejdź do Ekstra > Opcje> Prywatność. Kliknij, aby usunąć niedawną historię przeglądania. W Szczegółach można sprawdzić co dokładnie należy usunąć. Zaznacz w każdym razie pliki cookies.

Chrome
Kliknij ikonę menu znajdującą się w prawym górnym rogu ekranu. Kliknij Ekstra>Usuń historię przeglądania. Zaznacz „Usuń pliki cookie i inne dane strony internetowej lub dane plug-in.“

Safari
Kliknij na przycisk ustawień programu Safari w prawym górny rogu ekranu programu (koło zębate). Wybierz opcję Preferencje i przejdź do zakładki Prywatność a następnie kliknij na Usuń wszystkie dane witryn. Można to również zrobić w Szczegółach, aby wybrać dane, które użytkownik chce usunąć.