Zoeken
13 mrt 2020

Als hotelier ontvangt u een grote verscheidenheid aan gasten. Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een gast in uw hotel die besmet is met het coronavirus. Onze brancheorganisatie de Belgische Federatie voor Textielverzorging (FBT) houdt het nieuws nauwlettend in de gaten en wij houden ons aan de hygiënische richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. Hiervoor vragen wij uw aandacht.

Belangrijk!
Wij willen u, mede omdat de transmissieroute van het virus nog niet bekend is, verzoeken om in het geval van een besmetting binnen uw bedrijf direct contact op te nemen met Blycolin. Wij stemmen dan de procedure rond het aanleveren van het wasgoed met u af en brengen aandachtspunten in beeld. Zo kunnen wij onze medewerkers, zoals chauffeurs en medewerkers die met vuile was werken, beschermen. Bovendien kunnen wij u alleen als u het meldt de zekerheid bieden dat het wasgoed kwalitatief voldoende gedesinfecteerd wordt. 

Achtergrondinformatie
De overleving van het Coronavirus buiten een menselijke gastheercel is beperkt. De beperkte overleving en de wijze van infectie maakt de kans op infectie van derden via textiel klein. Mogelijk is de overleving van het virus wel langer in textiel dat vervuild is met ontlasting.

Wat doen we met (besmet) wasgoed?
Geen besmet wasgoed

  • U volgt, zoals gewoonlijk, uw eigen protocollen en levert uw wasgoed zonder verdere bijzonderheden aan.

Wel besmet wasgoed

  • U levert, na voorafgaande melding aan onze klantendienst, het wasgoed gescheiden, in aparte zakken die u markeert. Stop deze zakken niet te vol, sluit de zak goed af en plaats de zakken niet in een container met onbesmet wasgoed. De besmette was wordt volgens de richtlijnen verwerkt.

Hoe wordt besmet linnen behandeld?

  • Thermische desinfectie – volgens tijd/temperatuur-regels

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar ons kantoor op telefoonnummer 03/488.68.18.