Zoeken
 
27 sep 2012

Bijzondere resultaten

actief MVO-beleid

Honderden handdoeken, badjassen en veertig bedden kregen een tweede leven!

Blycolin, de internationale specialist in linnenservices voor de hospitality branche, voert een actief beleid in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Eén van de speerpunten in het beleid is ondernemen voor en in de samenleving. Bijvoorbeeld door mensen, stichtingen en instellingen te helpen met spullen of financieel te sponsoren. Deze zomer heeft Blycolin met een enorm goed gevoel veel resultaten gehaald in ondernemen voor en in de samenleving. Zo kregen pallets vol met handdoeken en badjassen een welkom tweede leven in Nederland en Oost-Europa. Bovendien schonk een Blycolin klant, Carlton De Brug in Mierlo veertig uitstekende bedden aan Zending over Grenzen.

Humanitas vakantieweken

Voor de zomer riep Rotary Zoeterwoude / Stompwijk iedereen op om handdoeken te schenken. Met de handdoeken wilde de club het project Kindervakantieweken van Humanitas steunen. “Want het is schrijnend om te zien hoe slecht het er soms in Nederlandse gezinnen aan toe gaat. De kinderen die door Humanitas een keer op vakantieweek kunnen, krijgen vaak niet eens een handdoek of voldoende kleding mee. Dat wilden wij veranderen”, zegt Desirée Luiten van de Rotary club. De actie trok de aandacht van Blycolin. “Wij hadden enorm veel handdoeken en badjassen staan, die wij uit de roulatie hadden gehaald en die perfect aan dit doel geschonken konden worden. Dat hebben wij dan ook direct gedaan”, legt Jacqueline Mommer, hoofd Communicatie en Marketing va Blycolin tevreden uit. Met al die handdoeken was de vraag van Humanitas in één klap voor heel het project in Nederland opgelost. Er bleven zelfs nog honderden handdoeken over. In een samenwerking tussen Humanitas, Colour4Kids, Charité en Zending over Grenzen kwamen die handdoeken ook op een goede plaats in Oost-Europa terecht. “Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagde actie”, meent Cor Bosman van de Rotary Club. “Wij zijn namens Humanitas veel dank verschuldigd aan Blycolin. Een mooie invulling van MVO door Blycolin!”

Blycolin en Humanitas

Bedden voor zorginstelling

De actie werd voor Humanitas gecoördineerd door Hessel Schaap, van Zending over Grenzen. In afwikkeling van de actie liep hij tegen een extra ‘bonus’ aan. Jacqueline Mommer legt uit: “Een hele goede klant van ons hotel Carlton De Brug in Mierlo. Op het moment dat de actie met Humanitas liep, nam het hotel nieuwe bedden van ons af. In overleg met Han Breteler, General Manager van Carlton De Brug leek het ons een prima idee de veertig ‘oude’ bedden te schenken aan Zending over Grenzen en Colour4Kids. Die ze op hun beurt weer kunnen geven aan in zorginstelling in Oost Europa. Hessel was aanvankelijk wat terughoudend. Maar toen hij de bedden zag in Mierlo en de uitstekende staat waarin ze verkeerden, kende zijn enthousiasme geen grenzen. Hij haalde ze op en zet ze binnenkort op transport naar Oost-Europa om mensen die het minder hebben van “betere” bedden te voorzien. Dat is een hele warme gedachte. Temeer, omdat wij er ook naar streven ons MVO-beleid samen met onze klanten inhoud en vorm te geven. In dit voorbeeld is dat geweldig gelukt.

Bedden voor Humanitas