Zoeken
25 sep 2019

Black Label Hotel Valkenburg

‘Echt even weg, op jouw manier’

Hotelketen Black Label Hotels heeft haar eerste hotel geopend in het zuiden van het land, Valkenburg. Op het voormalige terrein van bierbrouwerij De Leeuw, verscholen tussen het groen, ligt dit prachtige nieuwe hotel met 65 kamers waarin luxe flirt met industrieel en rauw en warm elkaar ontmoeten. Wij spraken met directeur Tim Gilissen over duurzaamheid, beleving en natuurlijk over linnen.

 

Eerste hotel uit een reeks van

Black Label Hotel Valkenburg is ‘de eerste uit een reeks van’, aldus Tim Gilissen, directeur van het hotel. “Black Label Valkenburg is het eerste Black Label hotel. Onze organisatie zal de komende jaren flink groeien. Eind 2020 openen wij een nieuw hotel in Sittard in samenwerking met Hilton. Dit wordt het eerste Hilton hotel buiten de randstad”, vertelt hij. Tim is sinds november 2018 de directeur van het hotel. Daarnaast heeft hij de leiding over Berghotel Vue en Kasteel Hoogenweerth. Wat deze hotels in ieder geval gemeen hebben zijn de prachtige liggingen in het Zuid-Limburgse landschap.

Verrassend verblijf

Verblijven in een Black Label Hotel betekent opnieuw beleven wat een overnachting buiten de deur kan doen. Een verblijf dat verrast, inspireert en alles wat je verwacht van een weekend weg, zakelijke overnachting of private event in een nieuw licht zet. Van aankomst tot vertrek: écht even weg, op jouw manier. “Het hotel beschikt over 65 luxe kamers, een restaurant en meetingfaciliteiten. De kamers zijn ingericht volgens eigen ontworpen meubels en hebben een douche waar men van een ware wellnessbeleving geniet. Traditioneel inchecken kan, maar gasten kunnen ook kiezen voor de self check-in”, vertelt Tim. Hij vervolgt: “Naast het hotel is het European Experience Center van Shimano, waar gasten kennis kunnen maken met alle facetten van de wieler-, roei- en vissport.”

Directeur Tim Gilissen:

"Wij werken met partners die weten wat ze doen en dat ook waarmaken. Communicatie, kwaliteit en betrouwbaarheid: daarom kiezen wij voor Blycolin!"

Beleving, kwaliteit en uitstraling

De beleving en kwaliteit waar Black Label Hotels voor staat, kan alleen gerealiseerd worden met sterke partners, aldus de directeur. “Wij werken met partners die weten wat ze doen en dat ook waarmaken. Die partij vinden wij in Blycolin. Ook in vorige hotels heb ik graag met Blycolin gewerkt voor het linnenmanagement, dus het was een makkelijke keuze voor Black Label Valkenburg. Communicatie, kwaliteit en betrouwbaarheid: daarom kiezen wij voor Blycolin!” Waar dat in resulteert? Strak opgemaakte bedden, passend bij het design van de kamers. Tim vertelt: “Ik kan er echt van genieten als een bed mooi strak is opgemaakt. Frisse spierwitte lakens, strak gemangeld. Wij hebben gekozen voor effen wit beddengoed. Het dekbed vouwen we dubbel voor dat extra beetje uitstraling. Door de combinatie van de kwaliteit van de bedden die wij hebben en de linnenkwaliteit, horen wij van onze gasten terug dat ze bijzonder goed slapen. Een mooi compliment voor ons en voor Blycolin!”

Samen werken aan duurzaamheid

De directeur is ervan overtuigd dat concepten en beleving steeds belangrijker worden in de hotellerie. Passie overwint, het spelletje om kamers te verkopen verdwijnt. En goede samenwerkingen, die zijn onmisbaar. Helemaal als het om duurzaamheid gaat! Ook bij Black Label Valkenburg is dit een belangrijk thema. Ze maken geen gebruik van gas en zijn qua stroom zelfvoorzienend door maar liefst 2000m2 zonnepanelen. Maar duurzaamheid werkt volgens Tim Gilissen het beste door een goede samenwerking: “In de samenwerking met onze leveranciers vinden wij duurzaamheid belangrijk. We moeten er samen zorg voor dragen dat de generaties na ons ook nog van de wereld kunnen genieten”, besluit hij.

Meer lezen over duurzame samenwerkingen? Lees dan het artikel Langdurige samenwerkingsrelaties vormen de basis voor duurzame innovatie.