Zoeken
 
8 dec 2014

Blycolin Bunschoten:

Professionele bewassing

Professionele bewassing van horecalinnen is een essentieel onderdeel van linnenbeheer. Blycolin verzorgt dit industriële wasproces en werkt samen met een uitgebreid netwerk van partnerwasserijen in Europa. Om u inzicht te geven in het wasproces reisden we af naar een van onze eigen Blycolin wasserijen in Bunschoten.

Innovatie

Als eerste in Nederland maken wij in onze wasserij sinds vorig jaar gebruik van een zogenaamd Laundry Dashboard. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor industriële wasserijen. Het gehele wasproces wordt hier digitaal in kaart gebracht en is online te volgen op diverse beeldschermen in de productie. Met een aantal klikken op het dashboard is in één oogopslag, op elk moment van de dag inzicht te krijgen in het totale proces, de resultaten en de productiviteit van de wasserij. Denk hierbij aan verschillende verbruiken van water, gas, elektra en wasmiddelen. Ook worden per machine en per klant, de aantallen, soorten textiel en de productiviteit bijgehouden. Opvallend is het transportsysteem met een netwerk van transportbanden en grote hangbanen met daarop de geselecteerde was dat een gecontroleerd programma aflegt. Rond geperst linnen wacht voor de droger en de schone pakketten voor de hospitalitybranche worden in de rolcontainers klaargezet voor transport.

Duurzaam

Een andere belangrijke tool die we inzetten is Proces Guard. Met dit controlesysteem is het mogelijk in het wasproces enkele malen per uur metingen uit te voeren. Blycolin voert continu ontwikkelingen door op het gebied van innovatie, duurzaamheid en service. We hebben bijvoorbeeld eind december een nieuwe hoge druk pers geïnstalleerd waarmee we extra water uit een post badgoed kunnen halen en hiermee 10% minder energie nodig hebben bij het droogproces. Het verbruik van de droger wordt ook nauwlettend gevolgd. Als er in de software ergens een afwijking wordt gesignaleerd dan wordt er een digitaal alarm afgegeven. Hierdoor kan er direct worden ingegrepen, waardoor het systeem niet onnodig vertraging kan oplopen. Dit komt de kwaliteit ten goede en bespaart veel tijd en energie.

Service

Door het innovatieve proces binnen de wasserij houdt Blycolin de kwaliteit van onze linnencollecties constant. Ook bij partnerwasserijen ligt de nadruk op kwaliteit, professionaliteit, strategische ligging, bedrijfsvoering, stabiliteit en de prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Het internationale netwerk van Blycolin geeft garantie voor continuïteit en zekerheid. Wij denken en werken graag mee aan het bieden van oplossingen bij interne logistieke uitdagingen, zodat u erop kunt rekenen dat het bedlinnen, badlakens, handdoeken, tafellakens, servetten, badjassen, keukendoeken etc. telkens weer schoon en fris klaar liggen om uw gasten te ontvangen.