Zoeken
 
4 okt 2012

Blycolin Style:

het nieuwe tafeldekken 2.0

Chef-koks en sommeliers volgen de laatste trends op de voet. Keer op keer worden vernieuwende gerechten en wijn-spijscombinaties bedacht. Is het dan eigenlijk niet vreemd te noemen dat de aankleding van de tafels stil staat? Het is tijd voor verandering – Laat u inspireren door de ideeën van linnenexpert Blycolin.

We zijn vandaag te gast bij brasserie Kabinext in Vught. Eigenaresse Sabrina van Beurden vertelt: “Zolang als we bestaan, hebben we tafel linnen van Blycolin. Door het uitbesteden van ons linnen heb ik een hoop zorgen minder. Waarom geen eigen linnen? Je merkt dat wanneer je tafel- en keukentextiel in eigen beheer hebt, de voorraad snel slinkt. Je kunt minder makkelijk meegaan met trends en ontwikkelingen. Dat doe je met eigen linnen niet, want dat zou een kostbare aangelegenheid worden.”

Experimenteren

We spreken tevens met Jacqueline Mommer van Blycolin die samen met Nicolet Keetelaar het ‘tafeldekken 2.0’ heeft bedacht. “Tafels opdekken hoeft niet altijd volgens de gangbare regels”, vertelt Mommer. “Kijk eens hoe het anders kan. Met mooi tafellinnen kun je ontzettend makkelijk experimenteren. De nieuwe lijnen die wij voeren worden snel opgepikt. Bij Kabinext werken ze als eerste met ons paars tafellinnen uit de Perugia-lijn. Vaak is het zo dat men van de samples al zo onder de indruk is dat men wil overstappen. Behalve dat Blycolin ontzorgt, willen we restaurateurs ook adviseren. Doe eens wat anders met de tafelaankleding. Wij helpen u graag.”