Zoeken
27 nov 2017

Hotelkamer van de toekomst

Drie jaar lang innovaties testen in de Prinsenhof

In de toekomst worden bijna alle diensten uitbesteed. Van housekeeping tot roomservice, van maintenance tot marketing. Hotels kunnen zich helemaal richten op het belangrijkste: gastvrijheid.

Drie belangrijke thema’s

In de hotelkamer van de toekomst zijn er drie belangrijke thema’s: smart technology, sustainability en service. Zo is er geen receptie, maar checken gasten zelf in met hun smartphone. Hiermee kunnen ze ook koffie zetten en bijvoorbeeld housekeeping bestellen. De hotelkamers zijn smart: met één device kunnen gasten de verlichting, de temperatuur, de schermen en de muziek bedienen.

Duurzaamheid en slimme, schone processen

Steeds meer gasten  selecteren hotels op basis van sustainability. De hotelkamers van Prinsenhof Suite zijn zo duurzaam mogelijk ingericht.

Op het Cradle to Cradle bed van Auping in de hotelkamer van de toekomst ligt ons Pure Eco bedlinnen. De kussens en dekbedden zijn gemaakt van een GOTS tijk en hebben een vulling van gerecyclede PETflessen. De sierkussens en bedloper genaamd Comeback zijn geproduceerd uit gerecyclede spijkerbroeken en de handdoeken op de badkamer zijn van biologisch katoen.

Blycolin zoekt altijd naar innovatieve, duurzame oplossingen voor linnenvraagstukken. Dat gaat verder dan de producten alleen: door ook te focussen op slimme en schone processen werken aan een duurzame keten. En aan een goed gevoel voor klant én gast.

Living Lab

Trendforecaster Vincent van Dijk van HBMEO heeft samen met een aantal partners een ‘living lab’ gecreëerd, waar drie jaar lang innovaties voor de hospitality-branche worden getest. De hotelkamer van de toekomst wordt mogelijk gemaakt door verschillende kwaliteitsmerken die zijn geselecteerd op duurzaamheid en innovativiteit. We zijn trots dat we in dit mooie rijtje van duurzame partners staan!