Zoeken
 
10 mrt 2016

Dibella:

1e Fairtrade Cotton partner Max Havelaar

Dibella breidt haar huidige Fairtrade licentie uit met toetreding tot het Fairtrade Cotton Program. Dibella is producent van textiel voor professioneel gebruik in de gastronomie, het hotelwezen en de gezondheidszorg in Europa.

Dibella voert op dit moment een assortiment van artikelen van Fairtrade gecertificeerde katoen. Het Fairtrade Cotton Program partnerschap tussen Max Havelaar en Dibella is een weerspiegeling van hun voornemen om in de toekomst steeds meer Fairtrade gecertificeerde katoen in te kopen.

Fairtrade Cotton Program

Bij het Fairtrade Cotton Program wordt gekeken naar de totale inkoop van katoen door een bedrijf. Het programma biedt Dibella de mogelijkheid om meer Fairtrade katoen in hun totale productie te gebruiken, in plaats van het produceren van een specifiek Fairtrade gecertificeerd eindproduct.

Een van de voordelen is dat het gecertificeerde katoen in de fabriek niet gescheiden hoeft te worden van conventioneel katoen, waardoor bedrijven meer flexibiliteit hebben om op te schalen. Dit betekent dat katoenboeren in ontwikkelingslanden meer mogelijkheden krijgen om hun katoen af te zetten en daarmee hun leefomstandigheden te verbeteren.

Over Dibella

Dibella is sinds 1986 uw competente partner voor textiel voor professioneel gebruik in de gastronomie, het hotelwezen en de gezondheidszorg. Kwaliteit, design, functionaliteit en rendabiliteit worden bij ons hoog in het vaandel gedragen. In heel Europa leveren wij industriël wasbare textiel aan leasingwasserijen tegen aantrekkelijke prijzen.

Kwaliteit betekent bij ons duurzaam textiel produceren en individueel en flexibel ingaan op de wensen van de klanten. Kwaliteit betekent voor ons ook, dat ons textiel werd ontwikkeld en getest met het oog op geschiktheid voor de wasserij. Voor ons is het eveneens belangrijk, dat onze internationale productiepartners de sociale standaarden naleven en de mensenrechten respecteren.

Bron: Max Havelaar