Zoeken
 
6 feb 2013

€ 4.840,-

voor onderzoek naar kinderkanker

“De beste bestemming die je maar kunt indenken”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een vast en belangrijk onderdeel van het ondernemersbeleid van Blycolin. Naast bijvoorbeeld zorg voor het milieu en duurzaam inkopen is één van de pijlers van dat beleid om mensen en instellingen te helpen met spullen of financiële bijdragen. Zo overhandigde Blycolin afgelopen vrijdag een cheque van € 4.840,– aan de Stichting Kika, kinderenkankervrij.

Donatie

Het hoge bedrag werd op een bijzondere manier bereikt. Vorig jaar vierde Blycolin haar 40-jarige bestaan en trakteerde haar klanten op cadeautjes. De relaties konden zelf kiezen uit verschillende verjaardagscadeautjes. Eén daarvan was om een door Blycolin vastgesteld geldbedrag, € 40,00, rechtstreeks te doneren aan de Stichting Kika. Het verheugde Blycolin enorm dat veel klanten spontaan koos voor de donatie aan de stichting. Daarmee werd ook nog eens bevestigd dat de samenwerking die Blycolin in MVO actief zoekt met haar klanten goed gehoor krijgt en concrete vruchten afwerpt.

Keihard nodig!

Het geldbedrag werd namens de Stichting KiKa in ontvangst genomen door vrijwilligster mevrouw Silvia Merks. Na de overhandiging zei ze dat ze blij verrast was door de hoge bijdrage. “Het geld krijgt de beste bestemming die je maar in kunt denken. Want wij gebruiken het om de wetenschappelijke onderzoeken naar kinderkanker te stimuleren en uit te breiden. Zodat de kans op genezing van deze ernstige ziekte bij kinderen almaar toeneemt. En dat is keihard nodig! Nu overlijdt, dramatisch genoeg, altijd nog 25% van de kinderen aan de gevolgen van kanker. Dat is 25% te veel.”

“Extra geld zet vaart erin”

De Stichting Kika is de grootste fondsenwerver voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. De stichting ondersteunt zeven academische centra in Nederland, waarin kinderoncologen samenwerken om kanker bij kinderen te bestrijden. Eén van de projecten waarvoor KiKA zich nu inzet is de realisatie van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Dit specialistische centrum moet over een paar jaar openen in Utrecht, zodat kinderoncologen uit het hele land nog nauwer kunnen samenwerken. “Extra geld zet de vaart daarin”, zegt Silvia Merks. “Meer dan 95% van de bestaande fondsen richt zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem, want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. In onze doelstellingen staat dan ook dat we specifiek streven naar de verhoging van de genezingskansen, de kwaliteit van de behandelingen willen verbeteren en de bijwerkingen na de behandeling willen terugdringen.”

Blycolin overhandigt Cheque

Marc van Boekholt (Managing Director Blycolin Groep BV) overhandigt de cheque ter waarde van €4.840 aan Silvia Merks (Stichting KiKa)

Bedankbrief van KiKa Ambassadrice Inge de Bruijn

Brief Kika