Zoeken
 
11 dec 2015

Grenzen verleggen:

wat ónze leverancier voor uw gast betekent

En zo zaten we met een paar collega’s in het zonnige Turkije. Nou hebben we van die zon niet veel gezien, want we hadden behoorlijk wat werk te verzetten. In onze agenda stonden afspraken met leveranciers en met mensen nog dieper in de linnenketen: de producenten. U denkt misschien: waarom moet dat allemaal? Nou, dat doen we om onze producten constant te verbeteren. Daar worden niet alleen wij, maar uiteindelijk ook u en uw gast beter van.

Zo werken we aan verbetering in de hele keten

Het bezoek dat onze leverancier en wij samen brengen aan de producent is persoonlijk, maar goed doordacht. Voorafgaand aan het bezoek voert een extern bureau namelijk een social audit uit. Daarin wordt onderzocht hoe het in het bedrijf is gesteld met bijvoorbeeld werkomstandigheden, veiligheid, rechten en gezondheid. De uitkomst van dat onderzoek vormt de input voor de gesprekken die we met de leverancier en producent voeren.

Met de uitkomsten van de social audit op zak praten we over verbeteringen die we willen zien. Daarin richten we ons altijd op de volgende zaken:

Duurzaamheid, want dat voelt voor iedereen beter

Tijdens ons contact met de producent controleren we of zij voldoen aan de eisen die wij aan ze stellen. Meestal is dat zo, en dan nog praten we over wat er allemaal beter kan. Zo ontstaan de mooiste dingen, zoals ideeën voor nieuwe producten. Denk bijvoorbeeld aan de New Atlantic: een handdoek die voor 12% uit gerecycled snijafval bestaat.

Het delen van kennis voor de verbetering en ontwikkeling van producten

Samen ben je veel creatiever. We besteden daarom best wat tijd aan het uitwisselen van kennis. Zo werken we bijvoorbeeld met producenten aan badmatten waarvan de hoeken niet meer omkrullen. Zo’n productontwikkeling of -verbetering gaat overigens niet over één nacht ijs: we maken samples, die worden getest en veelvuldig gewassen en daarna komt er feedback. Al met al kost dat best wat tijd.

We vertegenwoordigen onszelf, u als klant en uw gasten

Natuurlijk heeft de producent veel kennis in huis, maar als Blycolin staan we toch een stuk dichter bij de uiteindelijke gebruikers. We weten daardoor goed wat zij willen en die kennis brengen we over op de producent. Zo willen we zeker zijn dat ze in Turkije voor ogen hebben hoe uw gasten genieten van het beddengoed dat zij maken.

Het versterken van de relatie, en daarmee de hele linnenketen

Wanneer de producent ons goed kent, is dat in het voordeel van de communicatie en het proces. Natuurlijk willen wij andersom ook onze producenten en leveranciers goed kunnen begrijpen en daar werken we tijdens het bezoek ook aan. Wanneer we investeren in relaties, weten we namelijk dat de hele keten daar sneller, beter en sterker van wordt.

 

Natuurlijk is het leuk om een bezoek te brengen aan onze leveranciers en producenten in het buitenland. We mogen de mensen ontmoeten waarmee we werken en nemen een kijkje in hun werkkeuken. Maar dat nemen we heel serieus, omdat dat hét moment is om verbeteringen in te zetten en relaties te versterken. Dat laatste klinkt misschien wat soft, maar ‘zacht’ is bij Blycolin een essentieel onderdeel van kwaliteit.