Zoeken
 
18 dec 2015

Het levende geheim

achter onze linnenservice

Het linnen dat u uw gasten aanbiedt speelt een grote rol in de totale beleving die zij bij u opdoen. Kijk maar eens in uw reviews hoe vaak het daar over het bed of de badlakens gaat. Omdat gasten naar huis moeten gaan met het gevoel dat ze in de watten zijn gelegd, zorgt u ervoor dat het linnen bij hen op de kamer tot in de puntjes geregeld is. Niet alleen op een ‘doorsnee’ dag, maar ook wanneer u geheel onverwachts een bus vol toeristen ontvangt.

Zo werken wij aan de beste linnenservice voor uw bedrijf

De sleutel tot het bieden van de beste beleving en het organiseren van het slimste proces ligt besloten in één woord: linnenservice. Bij Blycolin werken we eraan de optimale linnenservice te verlenen voor zowel u als voor uw gast. Hierin ligt een belangrijke rol voor onze regiomanager. Hij of zij is de spin in het linnenweb in uw regio die problemen in de linnenkamer oplost. Hij of zij staat u bij met persoonlijk advies en redt u uit de brand als die er is. Figuurlijk meestal, gelukkig.

Onze regiomanager is:

1. De stabiele partner in de dagelijkse gang van zaken
 

Onze regiomanager duikt in het proces van een klant om samen te onderzoeken wat de best passende linnenoplossing is. Wanneer die is gevonden, is de regiomanager de persoon die afspraken vastlegt en deze omzet naar een zorgeloze linnenservice op maat. Veranderen de omstandigheden? Dan helpt de regiomanager de nieuwe wensen in kaart te brengen, om op basis daarvan een nieuw pakket samen te stellen dat daar beter bij past. Ook als dat een bijzonder uitdagende situatie geeft. Zo heeft een regiomanager eens een nieuwe wasserij voor een klant geregeld omdat er ontevredenheid was. Niets bijzonders, tenzij dat tijdens Hemelvaart is.

2. De flexibele partner in de meest bijzondere en drukke situaties

Soms heb je als hotel hele bijzondere dagen voor de boeg. Wanneer u een speciale gast, een beroemdheid, in het hotel ontvangt bijvoorbeeld. Of wanneer uw hotel de uitvalsbasis is voor de bezoekers van een evenement dichtbij. Zulke situaties vragen wat extra’s. De regiomanager is er ook dan om mee te denken over hoe het linnenbeheer daar tijdelijk op aangepast kan worden. Zo ging Desiree (Zuid-Limburg) bijvoorbeeld langs bij het Kruisherenhotel in Maastricht, dat was volgeboekt vanwege een concert van André Rieu. Daar vogelde ze uit hoe het hotel met slimme logistiek ook in deze hectische periode iedere gast van linnen kon voorzien.

3. De verbindende partner die alle grip heeft op de wasserij

 

Het linnen dat we inkopen laten we wassen bij partnerwasserijen of bij één van onze eigen wasserijen. De afspraken die onze regiomanager met klanten maakt moeten door hen worden nagekomen, zodat we samen de dienst verlenen waar u als klant behoefte aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over de soorten producten, of hoe een laken moet worden gevouwen. Onze regiomanagers gaan regelmatig bij de wasserijen langs. Daar kunnen ze het linnen zien, het proces voor u in de gaten houden, samen met de wasserij de kwaliteit controleren en behouden en eventuele klachten behandelen. Het wassen van linnen is namelijk een behoorlijke operatie, dat merkt u meteen als u onze Blycolin Laundry in Maas-Mechelen bezoekt.

4. De attente partner die je een opkikkertje brengt, precies wanneer je het nodig hebt

 

De relaties die we met al onze partners en klanten hebben willen we goed onderhouden. Daarom brengen we bijvoorbeeld bezoeken aan onze leveranciers en zelfs hun producenten. De regiomanager en de klanten in die regio bouwen vaak een band op, en dan denk je ook om andere redenen dan om zaken aan elkaar. Zo brachten we begin juli een cadeautje bij het jonge Kaboom Hotel. De derde verdieping van dit paleisje werd nog afgebouwd, terwijl de eerste en tweede  al volledig in gebruik waren. Dat was operationeel natuurlijk een uitdaging en daarom kwam ons ‘kussencadeau’ voor een goede nachtrust bij de mensen van Kaboom goed van pas.