Zoeken
 
13 mei 2016

Linnenbeheer:

zo onvoorspelbaar als…

Wanneer u in een hotel of resort werkt wilt u altijd overal op voorbereid zijn. Een goede voorbereiding zorgt tenslotte voor het beste verblijf voor de gast. Bij Blycolin vinden we die voorbereiding net zo belangrijk. Zeker op bijzondere momenten, zoals met Hemelvaart. Is elke klant op de hoogte van gewijzigde levertijden rondom de feestdag? Heeft iedereen voldoende linnen in huis? Alles was onder controle, we waren er klaar voor. Kom maar op met die mooie, vrije dag!

De temperatuur steeg, en daarmee ook de stress

Het zou het eerste, echt zonnige weekend van dit jaar worden. Maar dat alle hotels en zelfs strandbedden vol zouden liggen, wie had dat gedacht? Niet gek dus, dat onze klanten vanwege deze tropische verrassing bezorgd onze klantenservice belden. Komen we uit met de leverdagen? Wordt de was op tijd teruggebracht? Kunnen we extra tafellinnen, servetten en badgoed bestellen? Niemand wil tekorten hebben wanneer opeens heel Nederland eropuit gaat.

Tandje bijzetten voor een onbezorgde Hemelvaart

Onze klantenservice voerde in die dagen wel 175 gesprekken op een dag om vragen te beantwoorden en te schakelen met alle waslocaties. Op woensdagavond, de dag voor Hemelvaart, waren alle vragen beantwoord en twijfels weggenomen. We zetten extra transport in om nog meer linnen naar onze klanten te brengen. Ook de wasserijen droegen hun steentje bij door extra te wassen, zodat er ook vrijdag en zaterdag na Hemelvaart linnen gebracht kon worden. We konden het weekend in.

In the heat of the moment op zoek naar oplossingen

Dat je toch niet altijd alles kunt ondervangen blijkt wanneer het Hotel Carlton Beach ons vrijdag 6 mei belt. Vanwege de drukte wensen ze 1.300 douchelakens extra, dus zenden we een spoedaanvulling die er zaterdag is. Op maandag bellen ze opnieuw voor extra badgoed: de badlakens gaan er snel doorheen! De beste oplossing is een partnerwasserij een zending te laten versturen naar Scheveningen. Opnieuw is het Carlton uit de brand geholpen. En blij.

De strandlakens waren bij het Carlton Beach Hotel niet aan te slepen tijdens Hemelvaart

Je kunt niet alles voorzien. Maar je kunt wel overal op inspelen

Zo zien we maar weer: hoe goed we ons ook voorbereiden, we hebben toch niet alles in de hand. Het weer bijvoorbeeld, daar kunnen we alleen maar op reageren. Net zoals de gasten doen, bijvoorbeeld door meer te douchen. Of door extra losse bedden op de kamers te zetten omdat ze met meer komen dan verwacht. Dat vraagt om extra linnen en daar proberen we bij Blycolin zo goed mogelijk op in te spelen. Bij elke vraag zoeken we een oplossing, in welke hoek dan ook. Heel vaak ligt die in een goede samenwerking met de wasserijen en met onze klant. Als we allemaal aandacht besteden aan het linnen, ook wanneer de druk hoog is, zorgen we samen voor een tevreden gast.

Op naar het volgende weekend: wat zullen de boekingen doen?

Terwijl we nog bezig zijn met een goede afronding van Hemelvaart zijn we ook alweer
druk met het volgende weekend. Het weer mag dan niet zo mooi worden, toch merken we dat er aardig wat bedgoed en tafellinnen voor het terras nodig is. En wie weet mogen de strandlakens wel naar de wellnesslocaties verhuizen. Eén ding is namelijk zeker: daar is de temperatuur altijd goed!