Zoeken
 
20 mei 2015

Na Blycouture

nu ook Blycollege…

Gisteren was Blycolin weer welkom bij Stenden University Hotel in Leeuwarden om een gastcollege te geven. De studenten die we dit college mochten geven, hebben heel specifiek voor de major Rooms Division gekozen.

Het college

Het was de derde keer dat Blycolin, studenten mag gaan toelichten wat linnenbeheer precies inhoudt. Hoe belangrijk de kwaliteit van het linnen is dat ingezet wordt, meer ins en outs over het industriële wasproces, maar ook inzicht geven in de vele logistieke bewegingen die het linnen maakt in het hotel en tussen het hotel en de wasserij. Daarnaast werden ook de voorraadbeheersing en de continue kwaliteitscontrole onder de aandacht gebracht.

En natuurlijk de investering, dus de financiële kant, wordt belicht middels een case. De studenten worden aan de slag gezet met een aantal gegevens en moeten zelf berekenen en bedenken wat het verschil is tussen ‘zelf kopen en in eigen beheer wassen’ en het uitbesteden van linnenbeheer.

Handjes uit de mouwen

We eindigden met een praktijk gedeelte, namelijk een wedstrijd tussen 2 groepen studenten om de bedden op de hotelkamers zo strak mogelijk op te maken met onze kussens, dekbedden en bed accessoires van onze SnooZZ collectie.

De studenten die we les gaven, brengen nu hun was nog in het weekend naar huis, maar in de toekomst… als hotelmanager kunnen ze terecht bij Blycolin!

Het was erg leuk om de toekomstige doelgroep te spreken en te vertellen over ons en ons vak.