Zoeken
 
16 mrt 2012

Nieuw!

Gerecyclede handdoeken Atlantic

Blycolin is gedreven in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MVO vinden wij een uiterst belangrijke bouwsteen van de ziel van onze onderneming. Dit jaar zullen wij daarin weer volop actief zijn. Het eerste nieuwe product dat wij in 2012 presenteren binnen de kaders van MVO zijn de recycle badlakens en handdoeken Atlantic.

Onze zorg voor mens en milieu is steeds dieper geworteld in onze bedrijfsvoering en producten. Omdat wij dat noodzakelijk vinden én omdat wij u alle ondersteuning willen geven in uw streven naar MVO. De recycle badlakens en handdoeken Atlantic dragen daartoe bij.

De productie van de vertrouwde Atlantic hielden wij kritisch tegen het licht. Wij vonden een oplossing door hergebruik te maken van bestaand snijafval in het vervaardigen de handdoeken.

De vertrouwde Atlantic is een 400 grams handdoek van 100% katoen. Die katoenen versie wordt nu vervangen door een 10-12% recycle versie, zoals dat in duurzaamheidstermen heet. Het betekent dat 12% van de Atlantic handoeken bestaat uit stof die wordt hergebruikt. Deze stof is afkomstig van snijafval van badstof dat overblijft na de confectie van andere producten. Het afval wordt opgevangen en getrokken tot vezels. In vaktermen heet dat proces effilocheren. De vezels worden opnieuw gesponnen, samen met 30% polyester vezels om de sterksterkte en weefbaarheid te verbeteren. Dat hergebruikt materiaal wordt vervolgens toegepast in de productie van onze New Atlantic.

De introductie van de new Atlantic begeleiden wij onder andere met een gerichte advertentiecampagne en speciale kaartjes, die u kunt gebruiken in de communicatie met uw gasten. Zodat zij ook zien (en voelen aan de zachte handdoeken) dat u duurzaam onderneemt.