Zoeken
11 dec 2017

Stop! Hiervoor is uw horecalinnen niet bedoeld.

Het lijkt onschuldig: een handdoek gebruiken om de douche mee af te doen. Maar hij is er niet voor gemaakt en verslijt daardoor een stuk sneller. Zonde van de handdoek natuurlijk, maar ook niet goed voor het milieu. Helaas zien we vaak dat housekeeping het linnen voor verkeerde doeleinden inzet. We geven u een paar voorbeelden. En vertellen u wat daar de gevolgen van zijn.

1.De deurstopper

Hoe handig, een handdoek tussen de deur om deze open te laten staan! Zo vangt hij veel meer en andersoortig vuil op. Daarvoor is hij niet gemaakt en dus verslijt hij sneller. Zonde en niet duurzaam!

2. De zilverpoetsdoek

Als het zilver gepoetst moet worden zijn de servetten vaak de klos. Het zijn er handige doeken voor, dat klopt. Maar zilverpoets laat lelijke zwarte vlekken achter. Zelfs het zwaarste wasproces is niet op zulke vlekken afgestemd en de servetten belanden in de overwas. Gaan de vlekken er ook daar niet uit, dan gaat het servet weg. Onnodige verspilling dus.

3. De schoonmaakdoek

Badgoed wordt nogal eens gebruikt om na te drogen wanneer net de douche, het bad, de spiegel en de wastafel zijn schoongemaakt. Niet echt hygiënisch. Daarnaast kan schoonmaakmiddel gemene vlekken achterlaten, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.

4. De picknickmand

Het komt niet zelden voor dat de wasserij in de tafellakens hele maaltijden terugvindt, compleet met kopjes en borden. Niet goed voor het servies natuurlijk, maar ook niet voor het linnen. Zeker niet wanneer er nog (gekleurde) papieren servetten bij zitten, die kunnen nog wel eens afgeven. En die vlekken gaan er helaas vaak niet meer uit.

5. De mop

De badmat als mop degraderen, snel en efficiënt. Zo vangt hij een hoop sleepvuil en haren op. Daar gaat het linnen veel sneller van kapot, er slijt een gat in de mat en er ontstaan vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Zonde en niet duurzaam!

Linnen met een langere levensduur

Er zijn ongetwijfeld meer voorbeelden te vinden, misschien zelfs wel in uw hotel, restaurant of wellnes centrum. Des te meer reden om kritisch te blijven op hoe u uw linnen gebruikt. Graag helpen we u hierbij. Omdat we willen dat u zo lang mogelijk van het linnen geniet, maar ook omdat we de extra belasting op het milieu die wordt veroorzaakt door onnodig vervangen of wassen willen voorkomen. Maar misschien heeft u wel een veel beter idee!