Zoeken
10 apr 2019

Strandhotel Cadzand-Bad: dé plek waar alle zintuigen geprikkeld worden

‘Zuidelijker aan de Nederlandse kust kun je niet’

 

Op een winderige maandagmorgen reizen we naar Cadzand-Bad voor een interview met Anne Gorthmanns, samen met haar broer eigenaar van het Strandhotel. De stevige wind is aan de kust extra goed merkbaar en juist dat trekt toeristen richting de zuidelijkste badplaats van Nederland. Even lekker uitwaaien. Maar niet alleen bij windkracht 9 is het Strandhotel een fijne locatie. Het hele jaar door biedt het hotel leisure- en zakelijke gasten alle faciliteiten voor een heerlijk verblijf. Anne vertelt over hoe het begon, over zelf wassen en uitbesteden, de keuze voor linnen en beleving.

 

Het Strandhotel, voor een uniek verblijf aan zee

Het Strandhotel noemt zichzelf dé plek voor food en well-being waar alle zintuigen geprikkeld worden. Met een interieur gestyled door de alom bekende interieurontwerper Piet Boon, Sergio Hermans’ restaurantconcepten Pure C (**) en Blueness in huis en het geluid van de zee op het balkon, kun je met recht zeggen dat de zintuigen niets tekortkomen. Van ’s ochtends tot ’s avonds trouwens, want in de morgen is er Pine House: het ontbijtrestaurant met lokale producten in Zeeuwse stijl.

Van huis uit

Dat Anne de horecagenen van huis uit heeft meegekregen, is zeker. Al vanaf jongs af aan hielp zij mee in het Strandhotel, toen nog van haar ouders. Ze vertelt: “Het Strandhotel is een echt familiebedrijf. 18 jaar geleden hebben mijn broer en ik het overgenomen van onze ouders, die het op hun beurt weer hebben overgenomen van mijn grootouders. Het hotel is inmiddels 85 jaar in de familie.”

Eigen ‘wasserij’

In het verleden, tot zo’n 20 jaar geleden, werd al het bed- en badgoed door het hotel zelf gewassen, gedroogd en gestreken. Twee grote wasmachines, twee drogers en een mangel zorgden dagelijks voor schone was voor de 38 kamers. Anne lacht: “Dat was best een karwei naast de andere dagelijkse bezigheden in het hotel.”

Eigenaresse Anne Gorthmanns:

"Blycolin heeft de ervaring, wij willen ontzorgd worden."

Linnenverhuur uitbesteden

Dat moest anders kunnen, was Anne’s overtuiging. Om zich vooral bezig te kunnen houden met de gasten en minder met de randzaken, maakte ze een afspraak met Blycolin. Ze vervolgt: “Het eerste contact met de accountmanager van Blycolin was meteen prettig. Hij dacht mee in slimme linnenoplossingen, bijvoorbeeld over de beste plaats voor de linnenkamer. Die was in eerste instantie op -3 gesitueerd. Dat bleek niet handig voor het lossen en laden en het vervoeren van de linnenkarren, dus hebben we mede op advies van Blycolins accountmanager de linnenkamer in de parkeergarage gevestigd. Blycolin heeft de ervaring, wij willen ontzorgd worden.”

Proefslapen

Na uitgebreid proefslapen maakte het Strandhotel de keuze voor Pure Eco bedlinnen: 100% biologische katoen met de keurmerken GOTS en Fairtrade. “Naast dat wij het natuurlijk belangrijk vinden dat de producten waarmee wij werken eerlijk geproduceerd worden, is de keuze voor Pure Eco ook heel praktisch geweest. Van al het bedlinnen dat ik heb getest vond ik dit het lekkerst slapen. Het is zacht en heeft het stevige katoengevoel,” vertelt Anne.

Beleving staat voorop

Momenteel is het Strandhotel bezig met een grote uitbreiding. In het najaar van 2019 bestaat het hotel niet meer uit 34 luxe kamers, maar uit 71 luxe kamers en 8 appartement-suites en kunnen gasten ook genieten van een verwarmd binnenzwembad en een Strandwellness. “Als trend zien wij dat gasten op zoek zijn naar een totaalconcept, een beleving. We blijven ons ontwikkelen om onze gasten echt in de watten te kunnen leggen en een unieke ervaring te bezorgen,” sluit Anne af.

Voor meer informatie over het Strandhotel, bezoek de website.