Zoeken
 
28 mrt 2017

Unieke linnencollectie

door Pillows & Blycolin

Voel je thuis bij Pillows Amsterdam

Achter de karakteristieke gevels van de herenhuizen vlakbij het Vondelpark vind je een allesbehalve traditioneel hotel. Met een eigen knusse ‘Living’ en kleine open keuken straalt Pillows warmte en gezelligheid uit. Zie het als een soort stadse ontmoetingsplek met kamers waar je je in de watten gelegd en toch thuis voelt. De uitdaging was om linnen te vinden dat hierbij aansluit, bijzonder is, maar wel praktisch en stijlvol. Pillows en Blycolin ontwikkelden daarom samen “Pillows-linnen”.


Een luxe uitstraling…

Een dekbedovertrek dat ook aan het voeteneinde vrij over de randen van het bed valt. Dat is de rijke en comfortabele uitstraling waar Pillows van droomde. Gebruikelijk wordt de onderkant van het dekbedovertrek onder het matras ingestopt, maar dat kan ook anders! In een uniek ontwerp met een luxe volant aan drie zijden werd de ideale match gevonden. Met linnen van 100% percale katoen uit Italië, hebben alle bedden een prachtige gladde en luxe uitstraling.


Handig voor Housekeeping

Hoe zorg je nou dat dit dekbed snel kan worden verwisseld en toch goed blijft zitten? De oplossing werd een speciale confectiemethode met een smalle opening aan de onderzijde van het dekbedovertrek. Om het dekbed toch gemakkelijk tot bovenin de overtrek te brengen zijn daar twee openingen gemaakt die voor de gast niet zichtbaar zijn. Met deze opening kan het dekbed toch helemaal tot in de puntjes worden opgedekt.


… en persoonlijke aandacht

Bij Pillows kiezen de gasten voor hun eigen kussen. De bedden zijn standaard voorzien van vier donzen kussens in twee gewichtsklassen. Gasten die liever geen donzen kussens willen, krijgen een synthetische variant op hun kamer. Om alle soorten kussens bij Housekeeping goed uit elkaar te houden, zijn er specifieke moltons ontworpen waarmee je in één oogopslag ziet met welke kussens je te maken hebt. De moltons bieden daarnaast een hygiënische bescherming voor de gasten en een langere levensduur van de kussens.


Hoe was je dat?

Om te zorgen dat de volant van de overtrek en de slopen ook het wassen en mangelen (strijken) doorstaan, is het linnen door Blycolin in meerdere van haar wasserijen uitvoerig getest. Pas na het akkoord van Pillows, is de productiefase gestart. Inmiddels genieten, naast het nieuwe Pillows hotel in Amsterdam, ook de gasten van de hotels in Brussel en Zwolle van dit bijzondere linnen. Deze hotels zullen laten dit jaar getransformeerd worden tot Pillows Hotels.