Zoeken
 
17 nov 2016

Wassen met een

gecertificeerd EU Ecolabel

Blycolin, al 45 jaar actief in linnenservice voor hotels en restaurants in de Benelux, Duitsland en Polen, is de eerste in de wasserijsector die gebruik maakt van het vernieuwde EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry Horeca wasconcept. Dit concept is beter voor het milieu dan bestaande oplossingen en houdt tegelijkertijd het linnen langer goed. Een nieuwe stap van Blycolin om processen te verduurzamen én tegelijkertijd te gaan voor maximaal comfort.

Wassen met EU Ecolabel gecertificeerd Cool Chemistry: beter voor ons milieu

Christeyns, specialist op het gebied van laundry technology en Blycolins leverancier van wasmiddelen en chemicaliën, ontwikkelde een duurzaam wasconcept. Door innovatieve hulpstoffen in te zetten én het wasproces te verbeteren vonden ze een totaaloplossing die onder andere op lagere temperaturen wast en een slimmer spoelproces gebruikt. Door met het EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry wasconcept te werken kan Blycolin nu meer water en energie besparen en het proces van de linnenketen een stapje milieuvriendelijker maken.

Het geheim: innovatie van chemie en proces

De kern van het wasconcept bestaat uit een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel. Het geheim van het detergent is de synergie tussen de enzymen en oppervlakte-actieve stoffen, samen zorgen die voor een sterke vlekverwijdering. De vernieuwde Cool Chemistry Wasconcept Horeca voldoet aan alle normen die de EU Ecolabel autoriteit stelt.

Het beste voor de wereld én het beste voor de was

Blycolin kan dus dankzij dit wasconcept aantoonbaar milieuvriendelijker te werk gaan, maar daarnaast wordt ook het resultaat verbeterd. Zo blijft het wasgoed nog mooier, omdat het product pH-neutraal en op lagere temperaturen wast. Door de betere vlekverwijdering belandt er minder linnen in de overwas en gaat het langer mee. Ook dat is dus weer duurzamer.

Blycolin: ‘Duurzaamheid en kwaliteit gaan bij ons hand in hand’

Blycolin is een bedrijf dat constant werkt aan het verbeteren van de omstandigheden in de linnenketen voor mens en milieu. Jacqueline Mommer, marketing- en communicatiemanager: “We proberen ook onze partners en leveranciers hierin te stimuleren. De verbeteringen die we samen doen gaan nooit ten koste van het resultaat. Sterker nog, wanneer je zowel duurzaamheid als kwaliteit altijd op je netvlies hebt staan, kun je deze elkaar laten versterken. Het EU Ecolabel gecertificeerde Cool Chemistry Horeca Wasconcept is het perfecte voorbeeld hiervan en is inmiddels in onze eigen wasserijen en in drie van onze partnerwasserijen geïmplementeerd.”

Winnaar Energieprijs 2016: Trots op ons team!

De stappen die Blycolin neemt in het duurzamer maken van linnenservice voor de hospitality branche blijven niet onopgemerkt. Afgelopen donderdag 17 november hebben we de FTN Energieprijs gewonnen. Voor de derde keer op een rij waren we genomineerd voor de Energieprijs. Guillaume van Enter, Operationeel Directeur Laundries bij Blycolin Bunschoten, is erg blij met de benoeming: “We werken al jaren aan energiebesparing, het is bij ons top of mind. We hebben een vast team dat hier elke dag aan werkt. Daar ben ik supertrots op.”

Noot voor redactie
Heeft u vragen over duurzaamheid bij Blycolin? Neem contact op met Jacqueline Mommer, marketing- en communicatiemanager: j.mommer@blycolin com of 0418 541842.