‘De Pure Eco lijn past perfect in het plaatje van onze parken’

 

Naast de hotels, restaurants en wellness centra vormen ook de vakantieparken een belangrijke groep in de hospitality branche, eentje waarin de behoefte aan linnen weer heel anders is. Blycolin is partner van TopParken, een keten van 16 bijzondere vakantieparken door heel Nederland.

 

De linnenbehoefte van een vakantiepark

Bij vakantieparken gaat het vaak net even anders dan bij hotels: gasten checken in op vrijdag voor het hele weekend en op maandag voor een midweek. Anders dan bij hotels zijn er dus vaste wisseldagen. Daarnaast nemen hotelgasten nooit hun eigen handdoeken mee, terwijl een gast van een park dat wel kan doen omdat hij of zij alleen verplicht is het bedlinnen te huren. Maar omdat gasten handdoeken, én vaak ook keukendoeken, nog ad hoc kunnen huren bij de receptie, is het linnengebruik lastig te voorspellen.

icon

TopParken, net even dat extraatje

TopParken, één van onze klanten in de categorie vakantieparken, heeft 16 prachtig gelegen locaties in de bossen, aan het water en aan zee. Ze doen het net even anders dan de concurrentie, vertelt Gerlinda Verspaget, manager parken. ‘Bij ons kun je als gast ook voor één nacht inchecken bijvoorbeeld.’ Dat extra beetje service geven ze ook in de kamers. ‘Waar andere parken de setjes linnen ingeseald op bed leggen voor gasten, maken wij de bedden voor ze op.’

Focus op duurzaamheid

‘Housekeeping vindt het linnen fijn en prettig materiaal’, vertelt Gerlinda. ‘Het is makkelijk op te maken. Ook is de kwaliteit goed, en het uitbesteden van het linnen bespaart een hoop tijd. Daarbij geeft Blycolin extra service, bijvoorbeeld toen alle recepties uitgebreid uitleg kregen over wat te doen met versleten items of linnen dat opnieuw gewassen moet worden.’ TopParken heeft gekozen voor de Pure Eco-lijn: niet gek, als je bedenkt dat duurzaamheid een belangrijke focus is van ze: TopParken heeft nu al 2 parken die in het bezit zijn van een Green Key Zilver (Recreatiepark de Woudhoeve) én Greenkey Goud (Recreatiepark Noordwijkse Duinen) en een Max Havelaar Cotton Keurmerk. Zo zorgen ze ervoor dat we ook in de toekomst nog van vakanties in de natuur kunnen blijven genieten.